Leiderschapsontwikkeling Maatwerk

"He that would govern others,

first should be master of himself".

Philip Massinger (1583 - 1640)

Leiderschapsontwikkeling

De kwaliteit van leiderschap is cruciaal voor een organisatie want goed leiderschap laat individuen bloeien en stimuleert onderlinge samenwerking. Daarentegen kan falend leiderschap leiden tot slecht gemotiveerde medewerkers, gebrek aan samenwerking tussen teamleden of grote afstand tussen de leiding en medewerkers.

Leiderschapsontwikkeling begint met zelfkennis van de leider en het vermogen tot persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap betekent zoveel als ‘leiding geven aan jezelf’. Dit is zo belangrijk omdat alle niet (h)erkende patronen van een leider doorsijpelen naar zijn teamleden. Daarom besteed ik in mijn trajecten hier veel aandacht aan.

Omdat de organisaties waarin ze werken complex zijn en anders georganiseerd dan het gemiddelde profit bedrijf wordt aandacht gegeven aan deze bijzondere dynamiek en wat dit vraagt op het gebied van leiderschap.

Hieronder staan enkele voorbeelden van trainingen/leergangen/workshops die ik kan verzorgen. Deze worden altijd op maat voor uw organisatie gemaakt. Hierdoor ontstaat er een optimale afstemming met de doelgroep en uw wensen. De lengte van een programma kan variëren van een workshop van een dagdeel tot een leergang die een periode van meer dan een jaar omvat. Uiteraard kan ik u daarbij adviseren over de meest effectieve vorm en inhoud.

© Copyright - Roel Breuls - Ontwikkeling van mens en organisatie