Voor wie te voorschijn wil komen...

Loopbaan ontwikkeling voor promovendi en postdocs

De overgrote meerderheid van promovendi en postdocs  kan niet blijven werken als onderzoeker in de academische wereld, gezien het geringe aantal vaste aanstellingen die er zijn aan universiteiten. Daarnaast zijn er andere redenen waarom promovendi en postdocs twijfelen of ze verder willen in de academische wereld. Veelal hoor je geluiden als:

  • Ik wil wel graag onderzoek blijven doen maar voorzie een toekomst van vooral managen en geld binnen halen.
  • Het is frustrerend om steeds maar weer bezig te zijn met aanvragen schrijven met kleine slagingskansen.
  • Het is een rat-race die alleen lijkt te draaien om publiceren in high impact tijdschriften.
  • Het aanstellingsbeleid van universiteiten lijkt soms op willekeur.
  • De academische wereld is zeer competitief en het voelt als ‘ieder voor zich’.

Velen vragen zich daarom af of het misschien tijd is om buiten de academische wereld verder te gaan. De vraag die dan meteen volgt is: maar ja, wat dan? En vragen als: Zijn er überhaupt mogelijkheden buiten de wetenschap? Ben ik niet te oud en te gespecialiseerd? En als ik iets anders wil, welke skills worden er dan van me gevraagd?

Het goede nieuws is dat er absoluut mogelijkheden zijn buiten de academische wereld. Om de overstap te maken is het dan wel essentieel dat je weet welke mogelijkheden er zijn, dat je erachter komt wat jij wilt en wat nodig is om daar te komen.

Ik bied individuele loopbaantrajecten aan (zie ook coaching) en verzorg regelmatig trainingen of workshops om wetenschappers te helpen een volgende stap te maken in hun loopbaan. Neem voor meer informatie contact op.

Lees meer:

© Copyright - Roel Breuls - Ontwikkeling van mens en organisatie